OLEJ KOSMETYCZNY JOJOBA 100 ml – MOHANI kosmetyki

syrop z agawy cena, słonecznik wartości odżywcze, jak przechowywać suszone śliwki, jagody goji odchudzanie

OLEJ KOSMETYCZNY JOJOBA 100 ml – MOHANI

Kod kreskowy –

Kod kreskowy
5902802720658

PKWiU –

Masa:

Tworzywo

Tworzywo op. jednostkowego

Kraj pochodzenia Polska

Kategorie kosmetyki

Producent MOHANI

SKŁADNIKI
Simmondsia Chinensis Seed Oil (100% olej jojoba nierafinowany, tłoczony na zimno).

OPIS
Tłoczony na zimno i nierafinowany olej jojoba Mohani. Polecany jest dla wszystkich rodzajów cery. Jest lekki, niekomedogenny (nie zatyka porów skóry), pozostawia cerę gładką i nawilżoną. Ze względu na szczególną budowę zbliżoną do ludzkiego sebum, olej jojoba jest polecany szczególnie dla skóry z zaburzeniami produkcji sebum:
przy skórze suchej olej zastępuje sebum, odbudowuje naturalną barierę ochronną skóry, niweluje uczucie ściągnięcia, szorstkości, głęboko nawilża i wygładza skórę;
przy skórze przetłuszczającej reguluje wydzielanie sebum i ogranicza przetłuszczanie, co prowadzi do unormowania stanu skóry i jej zdrowszego wyglądu.
Nierafinowany olej jojoba zawiera skwalen, witaminy A, E i F oraz cenne kwasy tłuszczowe i fitosterole. Przywraca skórze równowagę i stymuluje jej naturalną odporność. Uspokaja skórę ze skłonnością do łuszczycy lub egzemy.
Olej jest uniwersalny w użyciu, dobrze sprawdza się w przypadku włosów suchych i łupieżowej skóry głowy. Zmniejsza także widoczność rozstępów, jest polecany do stosowania szczególnie w czasie ciąży – zwiększa elastyczność skóry i zapobiega utrwaleniu rozstępów.

ZASTOSOWANIE
na oczyszczoną skórę ciała, twarzy i dekoltu. Stosowany na włosy wymaga zmycia szamponem.



slonecznik, zastosowanie witaminy c, zabłocka mgiełka solankowa cena, przetwory z jagody kamczackiej, mąka amarantusowa przepisy