SMALEC GĘSI 300 ml – DESMAL smalec gęsi

kwas askrobinowy, guarana opinie, yoko napój, olej z avokado, aloes, kolendra smakuje jak mydło, olejek rycynowy opinie, przyprawa do ziemniaków

SMALEC GĘSI 300 ml – DESMAL

Kod kreskowy –

Kod kreskowy
5901425309110

PKWiU –

PKWiU
10.12.30.0

Masa:

Objętość netto (ml)
300

Tworzywo

Tworzywo op. jednostkowego

Kraj pochodzenia Polska

Kategorie smalec gęsi

Producent DESMAL

SKŁADNIKI
Tłuszcz gęsi sadełkowy

OPIS
Smalec gęsi (smalec z tłuszczu sadełkowego) ze względu na wysoką zawartość (ponad 2/3) NNKT – niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych zalicza się do zdrowszych tłuszczów zwierzęcych. Przeważa tutaj jednonienasycony kwas oleinowy (podobnie jak w oliwie z oliwek), którego spożywanie zaleca się w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. Jego właściwości są powszechnie znane; m.in. obniża poziom złego cholesterolu (LDL), nie zmniejszając poziomu dobrego cholesterolu (HDL). To głównie on powoduje, że smalec gęsi jest delikatnym tłuszczem i po przekroczeniu temperatury pokojowej staje się półpłynny.

Temperatura dymienia to powyżej 200 stopni C. Idealny do smażenia! Także do głębokiego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3672 kJ / 893 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temp. od +5 do +18 stopni celcjusza.



kozieradka właściwości, bombilla mercedes, olej gryczany, orzechy włoskie cena za kg, żurawina liofilizowana ceneo, chlorek magnezu zastosowanie, szpinak gotowany